Langoše

1. října 2012 v 20:48 | teryzek909 |  dobroty
Mléko250 ml
Hladká mouka500 g
Zakysaná smetana
nebo bílý jogurt
1/2 kelímek
Soda1/2 lžička
Droždí42 g
Cukr1 lžička
Sůl špetka
Rostlinný olej
Česnek
Voda

Langoše - expres

Postup přípravy receptu:



Do misky dáme vlažné mléko, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme asi 10 minut vykynout. V míse smícháme hladkou mouku, jogurt nebo smetanu, špetku soli a sodu. Přidáme vykynutý kvásek, umícháme těsto a aniž bychom nechali kynout, ihned tvoříme bochánky, které roztahujeme na požadovanou velikost - asi jako bramboráky a v pánvi na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách.
V hrnečku rozmícháme trochu vody nebo oleje se solí a prolisovaným česnekem a touto směsí upečené langoše potíráme. Můžeme podávat třeba k bramboračce, česnečce nebo i k hovězí polévce. Jako obměnu můžeme langoše potírat kečupem a sypat strouhaným sýrem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama